Boeken - Sorteren

Pagina 1 van 18 12311 ... LaatsteLaatste


Boeken - OverzichtAantal records: 173

Vriend, Eva: Eens ging de zee hier tekeer
Vier Zuiderzeefamilies: uit Urk, Volendam, Spakenburg en Wieringen. Eva Vriend vertelt een groots verhaal over het houvast dat traditie biedt, de veerkracht die vereist is om vooruit te komen en vissersbloed dat kruipt waar het niet gaan kan.
Uitgegeven: 2020   Gelezen:   173
Brouwers, Jeroen: De Laatste Deur
Liefde, literatuur, dood, is de thematische drie-eenheid binnen het oeuvre van Jeroen Brouwers. Zijn fascinatie voor zelfmoord dateert van het begin van de jaren zeventig, toen een vriendin zich het leven had benomen. Dit boek is het resultaat.
Uitgegeven: 2017   Gelezen:   172
Kingma, Vibeke: De Rode Zaan
De Rode Zaan vertelt het verhaal van honderd jaar strijd en solidariteit in de Zaanstreek. Zaankanters spelen hierin de hoofdrol. Zaankanters die zich hebben ingezet voor betere arbeidsvoorwaarden en voor de emancipatie van de arbeiders.
Uitgegeven: 1999   Gelezen: 2020 171
Russell, Bertrand: Why men fight
Written in response to the devastation of World War I, Why Men Fight lays out Russell's ideas on war, pacifism, reason, impulse, and personal liberty. Russell argues that when individuals live passionately, they will have no desire for war or killing.
Uitgegeven: 2017   Gelezen:   170
Modderkolk, Huib: Het is oorlog maar niemand die het ziet
We werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren. Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij laat zien hoe kwetsbaar een samenleving is die steeds meer vertrouwt op techniek.
Uitgegeven: 2019   Gelezen:   169
Casteren, Joris van: Moeders Lichaam
Als moeder in de snikhete zomer van 2013 overlijdt, besluit Piet van der Molen haar in huis te houden. Hij blijft gesprekken met haar voeren, zijn verdriet is groot. Tweeënhalf jaar later staan er twee agenten bij hem op de stoep.
Uitgegeven: 2019   Gelezen:   168
Daniels, Wim: De lagere school
De lagere school van vroeger was een andere school dan de basisschool van nu. Zonder alle moderniteiten zoals de computer, het digibord en het leerlingvolgsysteem. Daniels schetst in zijn boek het wel en wee van de lagere school in de twintigste eeuw.
Uitgegeven: 2018   Gelezen: 2019 167
Boon en van Rossum, Mariëtte en Liesbeth: VET belangrijk
Vetweefsel is een slim en cruciaal onderdeel van je lichaam. Het maakt hormonen, communiceert met je hersenen en levert energie. In VET belangrijk gaan artsen Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum in op alle fabels en feiten omtrent ons lichaamsvet.
Uitgegeven: 2019   Gelezen: 2019 166
Serrée, Raoul: De wallen in de jaren '60
De Wallen in de jaren '60 gaat over de tijd dat ruzies nog met de vuist werden beslecht. Serrée spoorde veel toenmalige Wallenbewoners op. De inmiddels hoogbejaarde penozemannen en prostituees wilden op het eind van hun leven hun geheimen toch nog delen.
Uitgegeven: 2015   Gelezen: 2019 165
Bergen, Annegreet van: Het goede leven
Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden zorgden ervoor dat de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken. Logisch vervolg op Gouden Jaren.
Uitgegeven: 2018   Gelezen: 2018 164
Pagina 1 van 18 12311 ... LaatsteLaatste